Refleksije

Refleksije, objavljene tukaj, se nanašajo na prispevke, ki so objavljeni v kategorijah grafika, zvok & video ter infografika.

Refleksija grafika
Glavne značilnosti obeh formatov so dobro predstavljene, opisi pa zajemajo tudi prednosti in slabosti posameznega formata, zato sem mnenja, da lahko vsebina marsikomu pride prav ali pomaga pri učenju ali pisanju kakšnega prispevka oziroma seminarske naloge.

Menim, da je logotip dobro ter domiselno izdelan, saj je v logotipu zajeta kratica spletne strani, poleg tega pa so dodani elementi, ki obiskovalca spomnijo na grafiko, zvok, video ter infografiko. Sam potek izdelave ni zahteven, zato menim, da mu je lahko slediti. Bi pa morda lahko v izdelavo vključil tudi uporabo kakšnega zahtevnejšega orodja in tako izdelal še boljši, morda očem bolj privlačen logotip.

Pred izdelavo drugega izdelka sem veliko časa porabil za odločanje o tem, s katerim programom bom izdelek izdelal. Na koncu sem se odločil za Slikarja predvsem zaradi tega, ker je enostaven za uporabo. Prav tako se bo marsikdo raje odločil za Slikarja, kot pa na primer za GIMP ali Krito. Postopek izdelave je preprost, zato mu je lahko slediti.
Refleksija zvok & video
S formatoma, ki sta opisana v prispevkih v kategoriji zvok & video, sem se podrobneje srečal prvič, zato se je bilo pri iskanju virov kdaj težko odločiti, ali bo vir primeren in uporaben, ali ne. Menim, da bi lahko pri opisovanju formata WAV boljše in podrobneje opisal kodiranje, medtem ko so pri formatu MPEG zajete in opisane ključne značilnosti.

Sam video dobro predstavi celotno igro, hkrati pa ne razkrije tistih ključnih delov igre in tako privabi igralca k igranju. Ob stopnjevanju videa, se sproti stopnjuje tudi zvok, kar naredi video bolj privlačen. Menim, da je dolžina videa ravno pravšnja, tudi prehodi med besedilom in posnetki so primerni, saj gre za nekakšno pripovedovanje zgodbe.
Refleksija infografika
Menim, da sta izbrana dva programa za izdelavo infografike primerna ter tudi dobro in podrobno predstavljena. Z branjem opisa in primerjave se lahko uporabnik lažje odloči za enega od programov, saj so pri obeh izpostavljene pomembne prednosti in slabosti.

Sam izdelek je preprost, vsebuje ključne elemente igre, ki jo predstavlja, zato sem mnenja, da je primeren in bo lahko dobro služil pri promociji didaktične igre. Poleg tega so pri izdelku uporabljene iste barve kot v igri, prikazane so slike posameznega nivoja, ki so ustrezno poravnane ter enake velikosti. Menim tudi, da besedila ni preveč, napisano pa je tako, da bo bralca pritegnilo in spodbudilo k igranju igre.
(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)