Primerjava orodij

Spodnja tabela prikazuje le majhne razlike med programoma, saj je narejena za hiter ogled in zajema le splošnejša področja. V spodnjih odstavkih bo predstavljena malce podrobnejša primerjava, ki pa se vseeno nekoliko nanašala tudi na zgornjo tabelo. Programa bosta primerjana glede na to, kaj ponujata v svojih brezplačnih verzijah.

CRELLOPIKTOCHART
enostavnostdada
brezplačnostdada
možnost izbire več jezikovdane
možnost izbire formatadada
pripravljene brezplačne predlogedada
možnost prazne predlogedada
dodajanje različnih elementovdada
možnost nalaganja lastnih elementovdada
možnost izvoza izdelka v več formatihdane
možnost deljenja izdelkadada

Menim, da sta oba programa enostavna za uporabo in da bo nekdo, ki se bo s katerimkoli od obeh programov srečal prvič, brez težav v hitrem času osvojil delovanje programa ter tudi izdelal vsaj približno takšno infografiko, kot si jo je zamislil. To, da sta oba programa na voljo brezplačno je zagotovo odlična lastnost, razlika med njima je samo v tem, da pri Crellu za to »ceno« dobimo več, vsaj kar se tiče možnosti za deljenje in shranjevanje izdelka ter prostora, namenjenega shranjevanju in nalaganju.

Kljub temu, da bo večina uporabnikov za jezik izbrala angleščino, pa se bodo vseeno našli tisti, kateri bodo zadovoljni in morda tudi samo zaradi tega razloga, ker jim program omogoča možnost izdelovanja v njihovem jeziku oziroma jeziku, ki jih je ljubši od angleščine. Tukaj se bodo ti uporabniki odločili za Crello. Morda to sicer ne najpomembnejša razlika med programoma, a vendar bo morda pri marsikomu na koncu ravno ta odtehtala.

Glede izbire formatov sem mnenja, da bo tako pri izbiri enega, kot pri izbiri drugega, uporabnik našel in z lahkoto izbral format, ki mu ustreza. Je pa tu spet v prednosti Crello, če se bo uporabnik odločil uporabljati program za izdelovanje in urejanje izdelka za objavo na družabnih omrežjih, saj vključuje tudi formate, ki so primerni za objavo na Instagramu, Facebooku in drugih.

Možnost brezplačnih, že pripravljenih predlog, je uporabniku lahko v veliko pomoč, saj se marsikdo v izdelovanje poda brez ideje in pri obeh programih jo lahko dobi, poleg tega pa katero od idej tudi kar uporabi. Seveda pa je pomembna tudi možnost, da uporabnik začne iz ničle, kar imata prav tako na voljo oba programa. Razlika, ki se na tem področju med programoma pojavi pa je, da ima Crello predloge razdeljene v kategorije, tako da si lahko uporabnik z izbiro ene izmed kategorij lažje zoži izbor ter prihrani čas namenjen iskanju. Poleg tega pa sem pri programu Piktochart pogrešal kakšno predlogo več, saj je bila pri nekaterih možnostih majhna izbira.

Samo dodajanje elementov je pri obeh programih kar dobro in široko pokrito, saj oba omogočata dodajanje različnih slik, vzorcev, objektov, besedil, omogočata pa oba tudi nalaganje slik, pri čemer je v majhni prednosti Piktochart, ki dovoljuje nalaganje štirih različnih formatov, medtem, ko Crello dovoljuje nalaganje le treh. Je pa tukaj potrebno omeniti še to, da je pri Piktochartu prostor namenjen nalaganju omejen na 40 MB, pri Crellu pa podobne omejitve nisem zaznal.

Ima pa Piktochart pri dodajanju elementov eno veliko prednost in sicer omogoča dodajanje diagramov, zemljevidov in video posnetkov. Kar se tega tiče, je v veliki prednosti pred Crellom.

Glede izvoza in deljenja izdelka pa zopet prevladuje Crello, ki omogoča deljenje na štiri različne načine, ki vključujejo tudi direktno delitev na družabna omrežja, ter uporabniku nudi pet različnih možnosti za izbiro formata, v katerem bo izdelek izvožen. Na drugi strani ponuja Piktochart zgolj eno možnost za deljenje in eno možnost za izvoz izdelka.

Gledano v splošnem je zmagovalec te primerjave zagotovo program Crello, vendar menim, da bo uporabnik lahko izdelal odličen izdelek s katerimkoli od obeh programov. V primeru, če uporabnik želi v svoj izdelek vključiti kakšen diagram ali zemljevid, pa je Piktochart pravi naslov.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja